FC Mylly ja sen juuret

FC Mylly kiittää kannattajiaan, tukijoitaan ja yhteistyökumppaneitaan kaudesta 2018!

Toimintakeskus Myllyn jalkapallotoiminta sai alkunsa vuonna 2008 kun Iranin kurdi Hiwa Haghi perusti jalkapallokerhon kaikille jalkapallosta kiinnostuneille maahanmuuttajille ja turvapaikanhakijoille. Hiwa oli neljä vuotta aikaisemmin muuttanut Suomeen ja tullut Kotkaan vuonna 2007 opiskelujen ja työn perässä ja kotiutunut tänne – eikä vähiten jalkapallon vuoksi, sillä onhan Kotka suomalaisen jalkapallon kehto. Hiwa mietti mikä saisi maahanmuuttajat ja turvapaikanhakijat yhteen ja lähentäisi heitä kantaväestön kanssa ja vastaus löytyi läheltä: hänen oma intohimonsa jalkapallo.

Jalkapallo merkitsee Hiwalle kaikkea, se oli hänen keinonsa paeta pahaa sekasortoisessa maailmassa: “Synnyin alueella jossa käytiin sotaa ja elämä oli vain selviytymistä päivästä toiseen, urheilu oli lapsen keino unohtaa paha ja pelasimme jalkapalloa. Olosuhteet olivat karut, usein pelasimme kentillä missä oli enemmän kiviä kuin hiekkaa, nurmikentästä emme edes haaveilleet. Halusin toteuttaa unelmani paremmasta elämästä ja löysin Suomesta uuden kotimaan jota rakastan ja jota haluan olla rakentamassa”.

Jalkapallokerho starttasi tuolloin vain muutaman pelaajan voimin ja vuonna 2016 harjoituksissa kävi yli 80 pelaajaa 38 eri maasta. Kansallisuuksien kirjo on kuin maailmankartta ja kieliä ja mielipiteitäkin on tietysti yhtä monta mutta kuten joukkueen isähahmo ja yleismies Hiwa toteaa: “Meitä jokaista yhdistää rakkaus palloon ja jalkapallo on universaali kieli, jokainen ymmärtää sitä”. Siviilielämän puolella Hiwa haluaa olla pelaajiensa tukena kun he rakentavat omaa, itsenäistä elämää: “Tavoite on tulla osaksi suomalaista yhteiskuntaa sen tasavertaisina jäseninä, jotka tekevät työtä tämän maan hyväksi.”

Yhteinen rakkautemme on paitsi jalkapallo, myös uusi kotimaamme, jonka hyväksi haluamme tehdä kaikkemme – ihan niin kuin jalkapallokentälläkin. Urheilun avulla olemme kaataneet raja-aitoja ja ennakkoluuloja ja rakentaneet aitoja ystävyyssuhteita. Yhdessä tekeminen ja hiki yhdistävät voimakkaammin kuin kaikki juhlapuheet.”

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *